Anul 2020 a fost dificil pentru toată lumea dar mai ales pentru prestarea de servicii care presupun inerent contactul direct între persoane. Restricțiile impuse de pandemie au limitat până la anulare toate activitățile conexe Yumeiho: cursuri, terapii, promovare. Poate cel mai trist aspect a fost imposibilitatea desfășurării în condiții normale a evenimentelor aniversare, 2020 fiind anul în care Societatea Română de Yumeiho împlinește 20 de ani de la fondare.

Pe lista evenimentelor nefericite petrecute în anul 2020 se află și decesul d-nei Dr. Ofelia Lugojan-Ghenciu (membru fondator și membru al Consiliului Director al S.R.Y.) precum și decesul d-lui Ciprian Slabu (instructor și terapeut Yumeiho, implicat activ în promovarea Yumeiho timp de peste 15 ani).

În consecința decesului unui membru al C.D. al S.R.Y. s-a impus organizarea de alegeri, pentru votarea noului C.D. Însă imposibilitatea organizării Adunării Generale cu participarea fizică a membrilor S.R.Y. cu drept de vot a determinat tergiversarea procedurilor juridice timp de peste 6 luni.

În rezumat, după 20 de ani Societatea Română de Yumeiho trece prin schimbări majore, unele sunt determinate de situația creată de pandemia Covid-19 (implicit restricțiile preventive impuse de autorități) alte schimbări sunt determinate de situația organizatorică internă și de implicarea efectivă a membrilor asociației.

Sub aspect profesional a fost un an al trierii, profesioniștii au avut și au de lucru aproape identic anilor precedenți iar restul mult mai puțin.

Din punct de vedere a relațiilor colegiale, a implicării și suportului acordat S.R.Y. a fost un an extraordinar … de bun! S-a format un nucleu masiv, unit, implicat și devotat Yumeiho – implicit S.R.Y.

Sub aspect organizatoric și de imagine publică anul 2020 este cel în care am creat noul website al S.R.Y.

Tot ca beneficiu de imagine publică ar trebui menționată promovarea Yumeiho ca metodă de recuperare a membrilor echipei naționale de fotbal a României de către Dr. Kt. Alin Burileanu. Alți membrii SRY cu activitate remarcabilă în acest an dificil – ordine aleatorie: Mihai Mirodone (cursuri și activitate organizatorică); Sandra Lădar (cursuri și activitate organizatorică); Camelia Chepețan (cursuri și activitate organizatorică);Csilla Koteles (cursuri și activitate organizatorică); Doru Fanaragiu (cursuri și suport S.R.Y.); Cătălin Mureș (suport S.R.Y.); Stefan Zekany (cursuri); Anna-Maria Toth (activitate terapeutică excelentă); Mihaela Negoescu (activitate terapeutică excelentă); Tatiana Nicula (excelentă promovare Yumeiho); Loredana & Cosmin Topolnițchi (cursuri și suport S.R.Y.) și fooooarte mulți alții! Iertare îmi cer celor (inevitabil, lista lungă!) care, deși îndreptățiți, sunt omiși din lista de merite deosebite pentru activitatea Yumeiho din anul 2020. Omisiunea se datorează și faptului că din modestie sau alte rațiuni nu informează despre activitatea lor și rezultatele deosebite obținute.

Ca record internațional absolut, cel mai mare număr de participanți la prezentare și Curs Yumeiho, ianuarie 2020, Cluj Napoca, circa 120 de persoane participante la deschiderea cursului și 96 de participanți efectiv! Au contribuit 4 instructori și mulți veterani ca „ajutor„ de instructor.

Rezumat 2020: În condiții de Pandemie, restricții, Lock-down, haos legislativ etc.: cursuri reduse procentual între 100% și 25% comparativ cu 2019; terapeutica afectată în general cu 50% comparativ cu 2019; promovarea Yumeiho afectată 90% comparativ cu 2019; decesul (imprevizibil și șocant) unor membrii importanți ai S.R.Y.; Înscrieri masive în S.R.Y.; web-site nou; 300% mai mult sprijin logistic pentru S.R.Y. comparativ cu anii precedenți; Deși limitat ca număr de participanți totuși am avut un excelent seminar aniversar „2020 SRY 20„SRY – 20 de ani; Nou Consiliu Director S.R.Y. (detalii aici)

Cel puțin până la acest final de an am dovedit că avem o organizație Yumeiho eficientă și puternică. Am confirmat că putem progresa, merge mai departe, chiar și atunci când condițiile par a fi sau chiar sunt imposibile.

În concluzie anul 2020 a fost anul renașterii, reorganizării, recentrării pe toate planurile (cel puțin în privința Yumeiho în România). Sperăm să avem o creștere armonioasă.

Mulțumesc, respect și profundă recunoștință tuturor celor care au contribuit, sub orice formă, la progresul și succesul Yumeiho!

Mulțumesc tuturor membrilor S.R.Y. și tuturor celor care acordă (sub orice formă) suport activităților Societății Române de Yumeiho!

La Mulți și Frumoși ani tuturor! Sărbători cu armonioasă bucurie!

Sorin Iga – președinte S.R.Y.