Grade  in Terapia Yumeiho

Dan 1      Shokyu (初級)shodan yumeihoshi   (初段湧命法師)

Dan 2      Shokyu(初級)nidan yumeihoshi   (2段湧命法師)

Dan 3      Chukyu (中級)sandan yumeiho renshi  (3段湧命法錬士)

Dan 4      Chukyu (中級)yondan yumeiho renshi (4段湧命法錬士)

Dan 5      Jokyu (上級)godan yumeiho  kyoshi (5段湧命法教士)   

Dan 6      Jokyu (上級)rokudan  yumeiho kyoshi, shihandai (6 段湧命法教士、師範代)

Dan 7      Shihan (師範)  nanadan  yumeiho hanshi, shihan (7段湧命法範士、師範)

初級   SHOKYU  ( Incepator )  1 si 2 Dan

中級  CHUKYU   ( Intermediar )   3 si 4 Dan

上級   JOKYU     (Avansat – Profesor )  5 si6 Dan

師範  SHIHAN   ( Maestru ) 7 Dan

 • DOAR terapeutii din grupul JOKYU si SHIHAN (5, 6 si 7 Dan) au dreptul de a sutine cursuri, examene si de a elibera diplome (certificate).
  Terapeutii, posesori 4 Dan au dreptul de a organiza cursuri doar cu consimtamantul si sub supravegherea profesorului coordonator. Acestia nu pot sustine examinari si nu au dreptul de a elibera diplome.  
 • Profesorii trebuie sa semneze un contract special cu Centrul Yumeiho din Japonia sau cu reprezentantul oficial al Centrului, posesor cu astfel de drepturi.
 • Examenul pentru 5 Dan se sustine numai in Japonia.
 • Numai diplomele originale emise in Japonia sunt valabile.
 • Vechile diplome nu mai pot fi acordate dupa luna mai 2013, acestea fiind considerate nevalide. Noile diplome sunt scrise in japoneza, engleza si esperanto. Toate detin semnatura si stampila directorului Centrului Yumeiho din Japonia. Doar aceste diplome sunt valide si pot fi acordate.
 • Toate diplomele emise inainte de mai 2013 sunt valabile.

REGULI  PENTRU  EXAMINARE pentru cei 7 Dan in Terapia Yumeiho -conform prevederilor emise Directorul Centrului Yumeiho din Japonia

Examinarea si acordarea diplomelor pentru cele sapte grade (1 Dan, 2 Dan, 3 Dan, 4 Dan, 5 Dan, 6 Dan, 7 Dan)

 1. Gradul 1 (1 Dan  – cursul de Incepator) este acordat persoanei care a finalizat cursul.
 2. Gradul 2 (2 Dan). Persoanele care au parcurs cursul pentru incepatori se pot inscrie pentru acest curs. Persoanelor care promoveaza examenul le vor fi acordate diplome. Acestia pot aplica Terapia Yumeiho doar sub supravhegherea si consimtamantul profesorului.
 3. Gradul 3 (3 Dan) Pentru a obtine autorizarea practicii Terapiei Yumeiho, persoanele interesate se pot inscrie la acest curs. Cei interesati sa aplice pentru Diploma de 3 Dan, trebuie sa posede cel putin un an de  experienta de la obtinerea Diplomei de 2 Dan. Persoanele care finalizeaza cu succes acest curs, castiga dreptul de a profesa ca Terapeut Yumeiho.
 4. Gradul 4 (4 Dan) In vederea obtinerii Diplomei de 4 Dan, persoanele interesate trebuie sa posede cel putin doi ani de experienta, de la obtinerea Diplomei de 3 Dan. Posesorul diplomei de 4 Dan poate preda cursuri pana la gradul 2, sub supravegherea si cu consimtamantul profesorului coordonator.
 5. Gradul 5 (5 Dan) (Gradul de Profesor)  In vederea obtinerii Diplomei de 5 Dan, persoanele interesate trebuie sa posede cel putin doi ani de experienta, de la obtinerea Diplomei de 4 Dan. Examenele pentru Diploma de 5 Dan se sustin doar in Japonia. Posesorii Diplomei de 5 Dan pot preda si examina pana la 3 Dan. Instructorii 5 Dan sunt obligati sa semneze contractele necesare cu Centrul de Yumeiho din Japonia sau cu persoana desemnata de catre Centrul Yumeiho. Diploma contine mentiuni referitoare la dreptul de instructor pana la 4 Dan.
 6. Gradul 6 (6 Dan) (Gradul de profesor avansat). Este acordat numai in concordanta cu programul conceput de directorul Centrului Yumeiho din Japonia. In vederea obtinerii Diplomei de 6 Dan, persoanele interesate trebuie sa posede cel putin doi ani de experienta, de la obtinerea Diplomei de 5 Dan. Posesorii Diplomei de 6 Dan pot coordona toate cursurile si examinarile pana la 4 Dan, inclusiv. Acestia pot totodata sa promoveze si sa sustina  prezentari ale Terapiei Yumeiho. Instructorii 6 Dan sunt obligati sa semneze contractele necesare cu Centrul de Yumeiho din Japonia sau cu persoana desemnata de catre Centrul Yumeiho. Diploma contine mentiuni referitoare la dreptul de instructor pana la 4 Dan, inclusiv.
 7. Gradul 7 (7Dan). Este acordat numai in concordanta cu programul conceput de catre directorul Centrului Yumeiho din Japonia. In vederea obtinerii Diplomei de 7 Dan, persoanele interesate trebuie sa posede cel putin doi ani de experienta, de la obtinerea Diplomei de 6 Dan. Posesorii Diplomei de 7 Dan pot coordona toate cursurile si examinarile pana la 6 Dan, inclusiv. Acestia pot totodata sa promoveze si sa sustina  prezentari ale Terapiei Yumeiho de orice fel.
  Instructorii 7 Dan sunt obligati sa semneze contractele necesare cu Centrul de Yumeiho din Japonia sau cu persoana desemnata de catre Centrul Yumeiho. Diploma contine mentiuni referitoare la dreptul de instructor pana la 6 Dan, inclusiv.
 8. Toti instructorii Yumeiho sunt obligati sa foloseasca Diplome emise de catre Centrul Yumeiho din Japonia. Acestea sunt tiparite in Japonia in numar limitat. Noile diplome contin semnatura si stampila directorului Centrului Yumeiho din Japonia. Incepand cu mai 2013, acestea sunt singurele diplome emise.
 9. Toti instructorii Yumeiho sunt obligati sa informeze Centrul Yumeiho din Japonia despre detaliile participantilor la cursuri (nume, prenume, adresa, varsta, sex, profesie, data acordării Diplomei și seria acesteia).
 10. Toti instructorii sunt obligati sa semneze contractele necesare cu Centrul Yumeiho din Japonia sau cu persoana desemnata de catre Centrul Yumeiho.

Articol preluat și tradus de aici siteul oficial Yumeiho în Uniunea Europeană.