Despre cursurile şi seminarul Yumeiho® organizate la Braşov în perioada 02 - 17 iulie 2011

Author tools:
Undefined

Este al 3-lea an consecutiv în care Societatea Română de Yumeiho® organizează, în luna iulie la Braşov, cursuri şi seminarii Yumeiho cu caracter naţional şi internaţional. Intenţia noastră este să facem o tradiţie prin organizarea periodică a acestor evenimente.
De ce Braşov? Şi de ce iulie? Braşov pentru că: este situat în centrul ţării (accesibil în condiţii relativ similare pentru toţi participanţii din ţară); este oraşul în care s-a efectuat primul curs de Yumeiho din România (noiembrie 1994); este un centru turistic renumit (fapt important pentru oaspeţii noştrii din străinătate!); practi-canţii Yumeiho din Braşov oferă un real sprijin organizatoric; şi lista ar putea continua. Am ales luna iulie din motive de confort climatic, de frumuseţe a naturii şi pentru că este perioada concediilor.
Cursul din acest an a fost împărţit în două perioade: perioada 02 - 10 iulie dedicată în principal candi-daţilor la gradele 1 şi 2 dar şi celor care au dorit sa-şi perfecţioneze procedeele fundamentale şi/sau instructo-rilor Yumeiho care au dorit să-şi perfecţioneze metodica; perioada 10 - 17 iulie a fost dedicată în principal prac-ticanţilor avansaţi (terapeuţilor) acceptând totuşi si posesori doar a gr. 2 care au abilităţi deosebite în însuşirea cunoştinţelor teoretice şi practice.
S-au însumat, în cele două perioade mai sus precizate, peste 100 de ore de pregătire teoretică şi practică la care au participat 49 de persoane din 19 oraşe din ţară şi din străinătate: Braşov (19), Bucureşti (9), Iaşi (2), Constanţa (2), Galaţi (1), Arad (1), Timişoara (2), Piteşti (1), Buzău (1), Codlea (1), Râşnov (1), Sibiu (1), Sighet (1), Miercurea-Ciuc (2), Oneşti (1), Cahul - rep. Moldova (1), Zagreb - Croaţia (1), Osjek - Croaţia (1), Moscova - Rusia (1),
De remarcat participarea extraordinară a colegilor din: Zagreb - Croaţia d-ra fiziokinetoterapeut Kolić Iva, instructor yumeiho gr. 5; Osjek - Croaţia d-nul terapeut Malenica Dino instructor yumeiho gr. 4 şi din Moscova - Rusia d-nul fizioterapeut Khazov Oleg instructor yumeiho gr. 4.
În cadrul cursului destinat practicanţilor avansaţi s-au integrat şi prezentări, demonstraţii practice şi apli-caţii terapeutice asupra colegilor ale altor metode terapeutice manuale conexe Yumeiho după cum urmează: - Shiatsu (metodele T. Namikoshi şi S. Masunaga) prezentate de dl. Malenica Dino, terapeut licenţiat în Shiatsu; - Osteopatia dl. Cordiş Ovidiu (student an 3 la facultatea de Osteopatie); dl. Khazov Oleg - Terapie Manu-ală Viscerală tradiţională Rusă şi dl. Dincă Marius - terapie manuală şi Masaj pe Scaun. Precizez că susţine-rea terapiilor manuale conexe terapiei Yumeiho este prevăzută în art. 6.3.8. din Statutul S.R.Y., iar invitarea de oaspeţi - terapeuţi în discipline conexe Yumeiho la cursurile şi seminariile organizate de S.R.Y. este prevăzută în art. 6.3.7. din Statut. (vezi pg. 14)
Tema principală abordată pe parcursul celor două săptămâni de curs a fost perfecţionarea procedeelor de bază ale terapiei Yumeiho. Pentru începători a fost un bun prilej de însuşire şi recapitulare a celor 100 de procedee fundamentale iar la avansaţi s-a pus accentul pe nuanţe, particularităţi şi elemente de rafinament tehnic în selectarea şi aplicarea procedeelor terapeutice.
Aspectele mai puţin plăcute sesizate în general la cursuri s-au perpetuat şi de această dată, cum ar fi: critici nefondate sau/şi neconstructive, indisciplina, intriga de rigoare şi văzutul “paiului din ochiul celuilalt” în detrimentul “bârnei din ochiul propriu”.
Sub aspect organizatoric (locaţie, logistică, facilităţi) a fost un curs relativ modest, situaţia economică actuală impunând un regim de austeritate pentru cea mai mare parte a participanţilor, în acest sens o mare parte a acestora au beneficiat de facilităţi financiare (reduceri de până la 100%) la taxa de curs şi la cazare.
Bilanţul final al cursului după examene: - 2 persoane gr. I; - 12 persoane gr. II; - 1 persoană gr. III;
Per ansamblu a fost un curs “tehnic”, foarte reuşit, cel puţin sub aspect profesional.


Foto: cursanţi Yumeiho în Braşov 02 -10 iulie 2011


Foto: cursanţi Yumeiho în Braşov 10 -17 iulie 2011


Foto curs Braşov - iulie 2011
»