Despre buletinul informativ al S.R.Y.

Author tools:
Undefined

După cum veţi remarca citindu-l, acest număr al B.I.S.R.Y. este dedicat aproape în exclusivitate cursurilor şi grupurilor de studiu şi practică Yumeiho® . Se pare că Yumeiho® evoluează spre un real progres al popularizării şi aceasta se datorează unui număr din ce în ce mai mare de colegi care se mobilizează în sprijinul celorlalţi. Nădăjduiesc în perpetuarea şi dezvoltarea acestor activităţi, în acest sens vom face şi tranziţia de la Buletin Informativ la cea de revistă a S.R.Y. în care buletinul informativ va fi un simplu capitol.
Mulţumesc celor care au scris articolele informative pentru B.I.S.R.Y., mulţumesc mai ales pentru efortul consistent depus pentru ca subiectul despre care au scris, şi am scris, să existe!
În atenţia criticilor/cârcotaşilor, articolele publicate in B.I.S.R.Y. sunt scrise de practicanţi Yumeiho şi nu de scriitori sau jurnalişti. Ne interesează în principal conţinutul, mesajul transmis şi nu calităţile jurnalistico - scriitoriceşti ale autorilor.
Personal aş prefera forma de exprimare simplă, “neprofesională” dar apropiată realităţii în detrimentul unei exprimări “mondeno-moderne” cu adevăruri cosmeticizate şi/sau spuse pe jumătate. Terapeutica de orice fel, adevărata terapeutică, presupune exprimarea sinceră, deschisă, în reciprocitate, a dialogului verbal şi practic dintre terapeut şi pacient. Fără această “spovedanie” reciprocă actul terapeutic poate fi doar simulat şi nu împlinit cu sinceritate. Iar simplitatea, sinceritatea, ne este scuză suficientă pentru tarele sau/şi carenţele de exprimare văzute prin perspectiva “cultă-aristocratică”.
Atunci când suferinţa se manifestă acut, tragic, traumatizant, nu căutăm fraze sofisticate să o exprimăm, nu ne interesează gramatica, sintaxa şi erudiţia .. deseori este suficientă o grimasă, acompaniată sau nu de un strigăt, un geamăt, un icnet pentru a exprima o simţire profundă, poate cea mai profundă. Şi în faţa unui om care îşi exprimă astfel simţirea pot eu, terapeutul, a răspunde altfel decât sincer, cât mai simplu şi curat?
Sorin Iga - Timişoara, august 2011

»