Opinii

Undefined

Despre efectul placebo
Putem cumva trata un pacient prin Yumeiho® “placebo”? Adică o simulare de Yumeiho® sau un surogat ascuns într-un “ambalaj” de “vorbe mari”?
În esenţă aşa zisul “efect placebo” nu există! Există doar Credinţă! Şi credinţa poate schimba un surogat, o banală tabletă de zahăr, într-un medicament miraculos! Oare termenul “placebo” defineşte ştiinţific ceea noi numim credinţă?

Despre “intoxicarea” cu Yumeiho®
Nu se poate progresa în Yumeiho® doar prin participarea la stagii şi cursuri de perfecţionare. Rolul acestora este de a corecta, îndruma şi perfecţiona o practică perseverentă, de a da “teme de casă”, de a răspunde la întrebări iscate din cazuistică, din dificultăţile întâlnite şi nu la cele pur intelectuale bazate pe supoziţii, pe “dacă aş face asta sau aia, dacă aş avea un pacient cu problema aia sau ai’laltă ....”. Participarea la stagii şi cursuri de perfecţionare fără a aplica asiduu, perseverent şi conştiincios ceea ce se predă acolo duce la .. indigestie psihică, la intoxicare cu Yumeiho®. Indigestie care se poate produce chiar şi când există o practică efectivă, corespunzătoare, dar frecvenţa participării nu permite “digerarea-asimilarea” infomaţiilor noi, deci nu se ajunge la dorul de stagiu, la nevoia acută de curs, la setea de informaţii. Sindromul intoxicării cu Yumeiho® poate fi evidenţiat prin următoarele simptome: al plictiselii: “nimic interesant”; al saturării: “iarăşi asta?; pe asta o ştiu, am mai văzut-o/auzit-o; se spun/fac mereu aceleaşi lucruri” şi al clevetirilor (doar nu e nimic interesant care să capteze atenţia - energia).
Nu se poate progresa în Yumeiho® nici prin participarea parţială la stagii şi cursuri (doar 1 zi, sau 3 zile, sau 1 da una ba, etc.) Se va înţelege doar parţial Yumeiho®. Este ca şi cum ai aplica cuiva cele 100 de procedee de bază “pe sărite” şi în zile diferite şi apoi să ai pretenţia să se simtă ca şi cum le-ai fi aplicat pe toate odată!
Recomandabilă şi optimă ar fi participarea la două stagii de perfecţionare pe an, până la obţinerea gradului 3 şi apoi doar la un stagiu anual.
Valabil şi pentru instructorii Yumeiho®, bineînţeles, cu excepţiile de rigoare ......
Despre disciplină şi bun simţ la cursurile Yumeiho® (conform art. 6.3.11 din Statul S.R.Y.)
Participarea la curs presupune că vrei să înveţi, ca să înveţi trebuie sa ştii să asculţi, ca să poţi asculta trebuie să ştii să taci. Nu plăteşti - participi pentru ca să ai cu cine intra în polemică sau cleveti.
Nu preda, îndruma, explica fără permisiunea instructorului coordonator al cursului. Indiferent dacă ai sau nu competenţa de instructor, dar mai ales dacă nu o ai!
Dacă ţi se face o observaţie, critică sau nu, accept-o ca atare. Nimeni nu-ţi cere să te justifici! Ai venit la curs pentru că nu ştii şi vrei să afli, deci ascultă! Dacă ştii .. ce mai cauţi la curs ?!
“Repetiţia este mama învăţării” spune o vorbă, şi chiar dacă ţi se pare plictisitor şi redundant, totuşi zicala este, incontestabil, adevărată!
Dacă după circa 1000 de aplicări integrale ale Yumeiho® Ichiban Kata (vezi pg. 3 alin 2) poţi spune că eşti iniţiat în Yumeiho® şi după 10.000 de terapii eşti profesionist (conform maestrului Saionji Masayuki) câţi dintre noi suntem cu adevărat iniţiaţi şi profesionişti ? Mai este loc de aroganţă şi “aere de superioritate” la cursuri ? Sau ar trebui să ne vedem în linişte de lungul şi dificilul drum către Vârful Muntelui ?
Toţi colegii îţi sunt şi potenţiali pacienţi, şi ca oricare pacient, ar trebui trataţi cu bunăvoinţă, înţelegere, acceptare, iertare şi prin acestea sau din acestea izvorăşte şi Dumnezeiasca Dragoste.
Sorin Iga, iulie-2011